Vad är AV teknik?

Audiovisuell teknik (AV) är elektroniska medier som har både ljud och visuella komponenter. Högtalare, mikrofoner, projektorer, tv- och andra bildskärmar är bara några av de medier som ingår i fältet. AV teknik har använts på både skolor och arbetsplatser i årtionden, men oftast i form av högtalarsystem och en TV som visar upp kortare utbildningsfilmer och presentationer. Idag använder vi oss dagligen av datorer, projektorer och andra smart media både på arbetet, i skolan och i hemmet.

Teknik som kompletterar och upphöjer våra liv

AV teknik kanske inte är det vanligaste ämnet man diskuterar runt middagsbordet, men på den moderna arbetsplatsen är den en viktig del för att kunna arbeta produktivt. Både konferenser och möten har flyttat in i den digitala tidsåldern med full kraft och med tillkomsten av personlig teknik som surfplattor, laptops och smartphones kan man genom att använda sig av ljud och bild utföra möten som sträcker sig utöver geografiska platser och tidszoner. AV teknik är helt enkelt teknik som har utvecklas för att komplettera hur moderna anställda kommunicerar och arbetar.

I dagens samhälle är även olika former av webbstreaming, videokonferenser så som zoom-möten och andra direktsända tjänster en del av vår dagliga AV teknik. Tekniken utvecklas snabbt och idag hör även belysning och olika implementeringar av AI till fältet.

AV teknik är mer än bara skärmar

Videokonferens, ljudkonferens, webbkonferens, datakonferenser – det finns många olika former av konferenser som alla bygger på fungerande AV teknik. Andra vanliga områden är presentationsrum för produkter och tjänster, auditorier och föreläsningssalar på olika skolor och universitet.

Smarta displayer och projektionssystem, digital skyltning och reklam används som bakgrund för iscensatta miljöer på evenemang och konserter.

Högtalarsystem, trådlösa mikrofoner och andra ljudenheter som garanterar klart och tydligt ljud för både fysiskt närvarande och långväga mötesdeltagare.

AV teknik är mer än bara skärmar och kablar

Mötesdeltagare interagerar inte bara med audiovisuell teknik genom att sitta och lyssna – de har alla med sig sin egen teknik, som smartphones, surfplattor och laptops, redo att hashtagga, posta och dela. Ju bättre de kan använda sina egna tekniska verktyg, desto bättre kommer era möten att se ut för potentiella deltagare i framtiden. Fungerande wifi, livestreaming och lättillgängliga uttag så deltagarna kan ladda sina telefoner och datorer är viktigt och ofta avgörande för deltagarnas upplevelse.

WEIAB – AV teknik för framtidens mötesplats

Dagens arbetsplats har förvandlats till morgondagens kontor, och med det kommer krav på att interaktiva skärmar, avancerad konferensutrustning och videokommunikation måste fungera sömlöst. En fullständig audiovisuell installation kräver också fysiskt stöd; höjd, bredd och kraft på en viss plats avgör skalan på den AV teknik som behövs, och hur den kan installeras.

Ökandet av AV teknik i livets alla områden ökar även vilka det är som använder sig av tekniken. Att möten blir försenade på grund av dålig uppkoppling, föreläsningar utan fungerande ljud är frustrerande både för arrangören och för deltagarna. Tekniken måste helt enkelt bara fungera.

När allt kommer omkring, vad är audiovisuell teknik om inte ett verktyg för att göra dina möten och konferenser så bra som möjligt? Diskutera era behov, förväntningar och visioner med oss så hjälper vi er med en skräddarsydd audiovisuellt paket just för er.

KONTAKTA OSS FRI OFFERT
Senaste Trenderna inom AV-Teknik
Allt du behöver veta när du ska köpa in ny AV- & Mötesteknik under 2021.