Trender inom AV-teknik

Tekniken på 2000-talet utvecklas snabbt vilket är roliga nyheter för alla som är involverade i möten och konferenser, antingen som arrangör eller deltagare. Den nya tekniken gör det möjligt för delegater och arrangörer att göra sitt jobb mer effektivt, vilket i sin tur kommer att förbättra både deltagarnas upplevelse samt produktiviteten i rummet. Borta är dock de dagar då enkelt tryckt grafik var det enda som behövdes för att marknadsföra och hålla saker intressanta under ett möte; tekniken idag handlar om att bli mer interaktiv och digital.

Oavsett om man arbetar på en plats med flera stora konferensrum eller ett mindre med fokus på långväga möten så finns det många spännande tekniska nyheter på marknaden. Produkter som låter både arrangörer och deltagare att utföra sitt jobb mer effektivt och som tar den audiovisuella tekniken till nya nivåer. Vilken teknik gör dina deltagares upplevelse enklare och mer meningsfull vid ditt nästa evenemang?

VR – Virtual Reality – en engagerande och innovativ teknik!

Virtual reality-headset, panorama och 3D-bilder ger deltagare ett sätt att uppleva produkter och platser utan att ens behöva lämna rummet. VR kan ställas in som både att man är en sittande deltagare på ett möte eller en stående 360-graders upplevelse där använda fysiskt kan utforska världen runt om dem. Det kan även användas innan ett möte; kanske för att visa hur konferensrummet ser ut i alla vinklar eller ge en rundtur. Inom hotell och fastighetsbranschen används VR för att visa upp sina fastigheter för potentiella kunder.

Trådlös och smart belysning

Det är inte bara laptops och mobiler som använder Wi-Fi idag – fler och fler enheter kopplas upp mot internet och gör att vår fysiska miljö kan både automatiseras och analyseras. Smart belysning kommer i olika typer av ljuskällor och lampor i olika utformningar som man inte bara kan dimma utan även byta färg på och göra olika program. Beroende på varumärke kan de både aktiveras via mobilapp eller med rösten!

Livestreaming

Livestreaming är på väg att ta en allt viktigare roll vid stora konferenser. De utökar din publik utanför delegaterna och låter kollegor som inte kunde delta personligen att delta i den virtuella konferensen, dela den med andra och bjuda in människor till att delta live i olika live-evenemang.

LED och OLED-skärmar

LED skärmar fortsätter vara en viktig del av AV-marknaden och digitala skärmar fortsätter bara att öka i popularitet. Dagens skärmar blir tydligare, ljusare och är mer energieffektiva än någonsin; samtidigt som de erbjuder högre upplösning och skarpare bilder. Idag räcker det inte med en HD-skärm, utan det är minst 4k som gäller för skarpa bilder.

Bli kreativ med flera skärmar

Att använda en enda bildskärm är inte en trend 2020. Företag idag är mer kreativa med hur de arrangerar flera bildskärmar i sina audiovisuella engagemang. Både på mingel, konferenser och mässor ser vi bildskärmar i stående, vinklade och staplade konfigurationer. Det är videoväggar, pekskärmar och projektionskartläggningar som skapar de mest sensoriska och uppslukande upplevelserna för deltagarna.

59% av evenemangspersonal är säkra på sin teknik – är du?

Att planera möten och konferenser idag omfattar allt mer evenemangsteknologi, och med tekniken kommer många möjligheter som gör dina möten både mer effektiva och roligare! Samtidigt visar statistik att det bara är 59% av dom som arbetar med olika evenemang som känner sig säkra på sina tekniska kunskaper.

Vi vet hur frustrerande det är när tekniken strular och möten blir försenade. Därför arbetar vi alltid för att tekniken helt enkelt ska fungera. Det ska inte vara svårare än några knapptryck bort! För att läsa mer om våra AV-lösningar för konferens- och mötesrum klicka här.

sv_SESwedish