Skip to main content

Trender inom AV-teknik

Tekniken på 2000-talet utvecklas snabbt vilket är roliga nyheter för alla som är involverade i möten och konferenser, antingen som arrangör eller deltagare. Den nya tekniken gör det möjligt för delegater och arrangörer att göra sitt jobb mer effektivt, vilket i sin tur kommer att förbättra både deltagarnas upplevelse samt produktiviteten i rummet. Borta är dock de dagar då enkelt tryckt grafik var det enda som behövdes för att marknadsföra och hålla saker intressanta under ett möte; tekniken idag handlar om att bli mer interaktiv och digital.

Oavsett om man arbetar på en plats med flera stora konferensrum eller ett mindre med fokus på långväga möten så finns det många spännande tekniska nyheter på marknaden. Produkter som låter både arrangörer och deltagare att utföra sitt jobb mer effektivt och som tar den audiovisuella tekniken till nya nivåer. Vilken teknik gör dina deltagares upplevelse enklare och mer meningsfull vid ditt nästa evenemang?

VR – Virtual Reality – en engagerande och innovativ teknik!

Virtual reality-headset, panorama och 3D-bilder ger deltagare ett sätt att uppleva produkter och platser utan att ens behöva lämna rummet. VR kan ställas in som både att man är en sittande deltagare på ett möte eller en stående 360-graders upplevelse där använda fysiskt kan utforska världen runt om dem. Det kan även användas innan ett möte; kanske för att visa hur konferensrummet ser ut i alla vinklar eller ge en rundtur. Inom hotell och fastighetsbranschen används VR för att visa upp sina fastigheter för potentiella kunder.

Trådlös och smart belysning

Det är inte bara laptops och mobiler som använder Wi-Fi idag – fler och fler enheter kopplas upp mot internet och gör att vår fysiska miljö kan både automatiseras och analyseras. Smart belysning kommer i olika typer av ljuskällor och lampor i olika utformningar som man inte bara kan dimma utan även byta färg på och göra olika program. Beroende på varumärke kan de både aktiveras via mobilapp eller med rösten!

Livestreaming

Livestreaming är på väg att ta en allt viktigare roll vid stora konferenser. De utökar din publik utanför delegaterna och låter kollegor som inte kunde delta personligen att delta i den virtuella konferensen, dela den med andra och bjuda in människor till att delta live i olika live-evenemang.

LED och OLED-skärmar

LED skärmar fortsätter vara en viktig del av AV-marknaden och digitala skärmar fortsätter bara att öka i popularitet. Dagens skärmar blir tydligare, ljusare och är mer energieffektiva än någonsin; samtidigt som de erbjuder högre upplösning och skarpare bilder. Idag räcker det inte med en HD-skärm, utan det är minst 4k som gäller för skarpa bilder.

Bli kreativ med flera skärmar

Att använda en enda bildskärm är inte en trend 2020. Företag idag är mer kreativa med hur de arrangerar flera bildskärmar i sina audiovisuella engagemang. Både på mingel, konferenser och mässor ser vi bildskärmar i stående, vinklade och staplade konfigurationer. Det är videoväggar, pekskärmar och projektionskartläggningar som skapar de mest sensoriska och uppslukande upplevelserna för deltagarna.

59% av evenemangspersonal är säkra på sin teknik – är du?

Att planera möten och konferenser idag omfattar allt mer evenemangsteknologi, och med tekniken kommer många möjligheter som gör dina möten både mer effektiva och roligare! Samtidigt visar statistik att det bara är 59% av dom som arbetar med olika evenemang som känner sig säkra på sina tekniska kunskaper.

Vi vet hur frustrerande det är när tekniken strular och möten blir försenade. Därför arbetar vi alltid för att tekniken helt enkelt ska fungera. Det ska inte vara svårare än några knapptryck bort! För att läsa mer om våra AV-lösningar för konferens- och mötesrum klicka här.

Ljudet – Mikrofoner & högtalare utan sladdar och krångel

Högtalare, högtalarsystem och hörslingor – Mikrofoner – Headset – Trådlösa och skalbara system

Ett välfungerande system för ljud är en viktig del för en lyckad konferens. Ljud som är otydligt, knastrigt eller har ett eko är både frustrerande för öronen och tar uppmärksamheten från det faktiska innehållet. Framtidens mötesplats är full av virtuella- och hybridmöten, med några på plats och några på distans.

Högsta kvalitet på ljudet – både för de fysiskt närvarande och långväga mötesdeltagarna.

Ljudet ska vara lika tydligt oavsett var du befinner dig, men att få bra ljudkvalitet både på plats och distans kan kännas krångligt. Men det behöver det inte vara! Det finns många kreativa lösningar för att öka räckvidden på ert konferenssystem.

Genom att använda sig av förlängningsbara mikrofoner kan ni öka räckvidden på konferensrummets högtalartelefon; ni behöver alltså inte längre trängas kring en och samma enhet. Dessa kan kopplas enkelt till både laptops och smartphones, idag ansluts även de flesta mikrofonerna ihop med konferenssystemet trådlöst via Bluetooth.

Tydligare ljud ger effektivare möten.

Genom att använda rundupptaganden mikrofoner, så kallade konferenspuckar, slipper ni trängas kring en och samma konferenstelefon. Klientmöten och konferenser kan enkelt anpassas efter era behov; genom att använda er av flera externa enheter kan ni göra ert konferensrum skalbart. Självklart levererar vi endast enheter som levererar kristallklart ljud utan eko och förvrängningar, och garanterar att ni också levererar ljud i HD kvalitet även vid broadcasting och streaming.

Ett ljudsystem anpassat efter era förutsättningar.

Olika rum har olika akustik – därför är vi stolta över att alltid leverera högklassigt ljud efter era specifika behov. Är er arbetsplats i behov av olika akustiska lösningar så som ljuddämpande textilier kan vi även lösa det. För oss är ett samspel mellan det estetiska och det tekniska viktigt, och hos oss behöver du inte välja mellan det ena och andra. Vi är experter på att trolla bort synliga kablar och sladdar och har även partners som är experter på rumsinteriör.

Vi lever i en spännande tid just nu när det gäller ljud och konferensteknik, där allt går från analogt till digitalt. Trådlösa tekniker som kopplas ihop med Bluetooth har blivit en viktig del av vår vardag, och är nu också en viktig del i hur vi utformar framtidens mötesrum. De trådlösa systemen ger även en större flexibilitet när det gäller utformningen på ett mötesrum; ni kan enklare anpassa rummet till olika ändamål och på så sätt spara pengar. Att lägga till eller ta bort mikrofoner, högtalare eller kameror behöver inte vara krångligt och ta tid från själva mötet.

Få ett kostnadsfritt förslag för din verksamhet.

Till offertformulär

Har du frågor eller funderingar gällande våra lösningar?

Kontakta oss