AV över IP

Teknikutvecklingen sker i en rasande fart och AV över IP är en teknik som ger effektiv och driftsäker distribution av ljud och bild över nätverk. Från att tidigare varit en teknik i som används i speciella applikationer kommer nu AV över IP på bred front i allt från industriapplikationer till medicinsk teknik.

AV över IP är ljud och bild över nätverk och något vi använder dagligen när vi kopplar upp våra datorer mot olika nätverk tex när vi ser på film eller spelar spel eller sätter på hemlarmet via mobilen. När det kommer till arbetsplatsen behövs olika lösningar för olika ändamål och det innebär att vi kan bygga komplexa system på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Vi kan AV över IP och vi vet hur det fungerar i praktiken. Vi kan erbjuda ett avancerat system som uppfyller högt ställda krav i kontrollrum och övervakning. Exempel på användare är polis och militär där säkerhetskraven är extra höga. Dessa system kan vara uppbyggda med fiber eller TP kabel beroende på kravställningen. Vid design av system AV över IP är det ofta en fördel att bygga ett separat nätverk oavsett om man använder fiber eller TP-kabel. Ett separat system är säkrare men framförallt säkerställer man att hög trafik från andra användare inte stör eller reducerar hastigheten i systemet